Паяче 2

Петр Пенчев
Вече трето денонощие
 сам самичко без помощник,
без да хапне и да пие
 паяче въженце вие
и от него макриме
 то за мрежа си плете.
Прави тънката си сметка
 да я свърши то по светло.
И във нея да плени
 някои слънчеви лъчи.
Ще ги залепи с лепило -
нека земното светило
 да ни грее ден и нощ.
Ех, какъв ще е разкош!!!
Паячето ще обичат -
със медал ще го закичат.

10.10.2012 г.
775 Б. Алекс.
Петр Пенчев