держава

Алена Васильченко
Держава - це не стяги в висоті,
політики, події і новини.
Держава - це такі, як я і ти:
від тебе і від мене половина.
Ми різними і будемо, й були.
У кожного життя своє і справи.
Та відчувати, що тобі болить -
із цього починається держава.
Під небом нашим тихим, голубим
ми любимо відважною юрбою
усі можливі види боротьби:
та тільки не боротися з собою.
І не кажіть, що серед нас святі,
бо кров одна вирує по судинам.
Держава починається у тім,
наскільки ти, наскільки я - Людина.