Чистий четвер

Клавдия Дмитрив
Чистий четвер,у всіх безліч роботи:
Помить, прибрати ,  вичистить усе.
В цей час ще  більше  у людей турботи.
Та чи очищення  у душі принесе?

Чистий четвер напередодні Пасхи -
Хтось прибирає, паску хтось пече.
Та  від Творця усі чекають ласки,
Щоби  Господь узяв нас  за  плече.

Чистий четвер ,  та чи сумління  чисте?
Чи викинули ненависть  і гнів?
Тримає нас  в опіці  і  Пречиста.
Ісус Христос нас  врятувать схотів.

Чистий четвер –готуються  до свята,
Хтось йде на сповідь , далі – на страсти.
Чистенька, наче писанка ,  в всіх хата,
Але  в душі скажіть  : « Боже , прости…»

Чистий четвер, білять і вишні  , й груші.
В порядок все приводять всі до свят.
Та головне – очистить свої  душі,
Й про це треба усім нам пам’ятать.

25.04.2019 р.