Саранлык

Марат Айбаш
Саранлык турында инде
Кемнэр генэ язмаган.
Араларында шул турыда
Булды микэн анлаган?

Бер татлы суз, жылы караш
Кунеллэрдэ азмыни сон?
Донья куа-куа арыган
Йорэклэребез тармыни сон?

Узем дэ анлап бетермим:
Кем юмарт та, кем саран.
Алтын урталыкны эзлэп,
Уйланам эле hаман...

(29.04.2019)