Якты мон

Марат Айбаш
(Халкыбызнын соекле композиторы hэм жырчысы Сара апа Садыйковага багышлана)

Халкын моны синен йорэгеннэн
Саф чишмэ суыдай ургыла.
Жэйге танда синен жырларына
Сандугачлар килеп кушыла.

Якты монын таныш hэркемгэ дэ,
Бирешми ул салкын козлэргэ.
Илhам бирэ боек кунеллэргэ,
Омет чаткысы кабыза кузлэрдэ.

Киртэ була алмый моннарына
Салкын жиллэр, хэтта кочле давыл.
Яралы жан кебек монсу да ул,
Идел суы кебек ярсу да ул.

Мэнге яшэр монын кунеллэрдэ,
Гузэл яшьлек хатирэсе булып.
Тынгы белмэс йорэгендэй ярсып,
Агар Идел ярларыннан тулып.

(1 нче ноябрь, 2011 нче ел)