Гомер юлында

Марат Айбаш
Гомер юлларыннан балачакны эзлим,
Кунелемдэ hаман бала мин.
Балачактан бэхетлерэк мэлне
Эзлэсэм дэ, никтер, табалмыйм.

Гомер юлларыннан яшьлегемне эзлим,
Эзлэсэм дэ, никтер, табалмыйм.
Тик шулай да ышанычны озмим,
Омет белэн яшим hаман мин.

Гомер юлларыннан сабыр гына,
Салмак кына атлап барам мин.
Газиз туган илдэн кадерлерэк
Бер жирне дэ бутэн табалмыйм.

(15.04.2019)