Яз сулышы

Марат Айбаш
Яз килуен тоям кунелем белэн —
Нинди рэхэт иртэн hавасы.
Кошлар жыры янгырый hэр тарафта,
Яшэу ямен тоя барысы.

Еллар уткэн саен яз да узгэ,
Омет кенэ hаман озелми.
Котэ безне купме якты таннар,
Узган гомер генэ сизелми.

Уткэннэрен барлый hэрбер кеше,
Гомер козе якынлашкан мэлдэ.
Яшьлек язы гына hич онытылмый,
Ядкарь булып яши кунеллэрдэ.