Месяцу кукушки

Василий Бэлэк
Јаскы к;н айазар

Эртен-со;зун јуттайла,
К;нни; аайы солунар;
Ја;ыратан к;;к айла,
К;;ктер эдип баштаалар.

Чымырайган к;кт;рди
А;-куштарыс отоолойт.
Јажарышкан меестерди
К;к-тамандар кееркетлейт.

Т;нт;рейген кандыктар,
Аркаларда јаажынлайт;
Кызыл ;рттий маралдар,
Каскактарда; к;ринлейт.

Јодыралар удабас ла
Ак арчуулдар тарттынар,
Јалкындарлу ја;мырла
Ак с;мерлер јунулар.

Јиидиркеген Алтайла
Ј;рек с;;нип оойлонор,
Куудыркайтан јарашла
Кан-Алтайым омооркор.