Першотравень

Поэт Закарпатья Василий Галас
Першотравень
в історії дат.
Був трудящий
неначе солдат.
А боровся,
авжеж - не таїв,
проти влади
потвор-глитаїв.
Боротьба ця
тривала всякчас.
І була
перемога на час.
Та вловили
потвори своє.
Першотравень –
не той, хоч і є.
Ще би,
праця – ярмо. Як була.
Ненажерних
потвор кабала.
Двадцять вісім…  –
наруга оця.
Про «боротись» -
ні пів-, ні слівця…

01 травня 2019