Не люби, що украинка...

Жанета Шишкина
Не люби, що українка,
Бо не гiрша i мордвинка.

Не люби за вишиванку,
Бо така ж є в росiянки.

Не люби мене за вроду,
Бо то є дарунок Роду.

Мов на свiтi є багацько-
Мову ж дав менi мiй батько.

Чи то бiдна, чи багата
Не люби, коли пихата.

Коли заздрiсно-завидна,
Знай, душа моя огидна.

Коли душу знати хочеш,
Глянь в мої глибокi очi.

Коли я мiж рiвних рiвна
Всiх народiв України,

Коли я скажу , що спину
Досить гнути на чужинi,

Досить з братом воювати,
Не ламай чужої хати,

Хай живе собi як хоче…
Коли глянеш в мої очi,

Там- любов и рiвновага,
До усiх людей повага,

То веди мене до шлюбу,
Коли я такою люба.

Стане все тобi чудовим:
Моя врода, моя мова.

Ось така тобi я гiдна,
Сравжня доня України.