Костенурка

Петр Пенчев
Всяка горска костенурка
 чудна има си къщурка:
по-ниска от един етаж,
но над странен екипаж -

развежда си я по поляните
 и не може да я хванете;
разрисувана като шишарка,
по-бързо "бяга" от хлебарка.

Навлезе ли в гора с коприва
 главата за секунда скрива.
Под солидния си покрив
 тя тЕлото си не мокри.

Там спокойствие е гарантирано
 и животът е планиран
 за две столетия напред.

Родена е с голям късмет.

11.11.2012 г.
869 Б. Алекс.
Петр Пенчев