Ах гэты бэз

Мортиция
Ах гэты бэз,
яшчэ кулькі - кавалачкі
для пошука
Ці шчасця ля ракі
Ці сварачкі
Па хлопцу, што мілей
Не прыгажэй
А каб мудрэйшы быў
Імя яшчэ няведама
Але
так пажадана,
каб хутчэй
Збыліся мары
Квітнее ўжо слівовы вэльюм
Дарам
Цюльпаны чырванеюць
у начы.
І каб любіў
І каб кахаў
Бязмежна
Нібыта стала птушкаю драпежнай.