На деревах брунечки з явились

Клавдия Дмитрив
На всіх деревах брунечки з'явились,
Та сонце ще скупиться на тепло,
Комахи уже скрізь заметушились,
Хоч сонце ще на них не припекло.

Земля вже іншим подихом дихнула,
Адже на ній немає вже снігів.
Й сорока голу гілку колихнула ,
І дятел вже на стовбур знову сів.

І хоч весна в права свої вступила,
І прилетіли  з вирію птахи,
Вона дощем холодним все омила
І цьому ще не раді дітлахи.

Земля уже й чекає обробітку,
Між гір біжать бурхливії струмки.
Вони не ті, які бувають влітку,
Біжать вони навесні залюбки.

На справжнє тепло усе чекає -
Рости все хоче, множитись, цвісти,
Але весна чомусь не поспішає
З теплом таким до нас усіх прийти.

19.03.2019 р.