Магесница

Петр Пенчев
Прекъсвам шепота ти често -
целувам устни и ресници
 и няколко места телесни
 по тебе, мила ми, магесница.

Листенца хиляди от розите ще метна,
пръскащи чудесни аромати
 и по звездните лъчи, които светят
 ще засвиря "Лунната соната".

Изгревът пред утрото щом зааленее
 и звездите до една угаснат,
ще видя как очите ти се смеят
 и ще усетя устните прекрасни.

11.11.2012 г.
871 Б. Алекс.
Петр Пенчев