Бръмбар

Петр Пенчев
Аз съм весел майски бръмбар.
Ставам първи щом се съмни.
От нищо със зелената си броня
 не се боя. Мухите смело гоня.


От богатите със тор боклуци
 доставям ядене за своите внуци.
Покрай хората безкрай кръжа
 и жужа, жужа, жуж-ж-ааа.

Имам песничка - жуж-ж-жалка.
Противна ви е ? Много жалко!

12.11.2012 г.
872 Б. Алекс.
Петр Пенчев