Щастие

Петр Пенчев
Какво му трябва на щастливия човек?
Безспорно, да усеща топлата ръка,
със нея заедно да дърпате съвместен впрег.
Да не те ревнува при дългата разлъка.

Поглед мил, от който получаваш слабост.
И думи да шепти, на вид напълно прости.
В любовните си ласки да е виртуоз.
Да се радват всичките на вашите обноски.

Душата ти да пребивава във нирвана.
Бузата да прилепиш до друга буза.
От силна нежност да сте вкопчени като лиани.
Сърцето да не може да се задържи под трепкащата блуза.

Това му трябва на щастливия човек.
И още - да сте заедно до следващия век...

30.10.2012 г.
834 Б. Алекс.
Петр Пенчев