Ландшафт

Марина Чиянова
Земля стала сухою,
Як довідник з історії
Середньовіччя.
Хтось руйнує теорії,
Хтось вдає, що безвісно зник,
Хтось дивиться фільми з Гаєм Річі.
А хтось в них живе,
І перманентна криза
Не заважає мислити далі.
Приходь до мене, долаючи
Небо й залізо,
Я покажу тобі всі деталі.
Ось тут – нетривкі підвіконня
(закоханих загнали у пастку),
Ось тут – письменницьке безсоння
(завтра дедлайн, ясно?).
Ось тут платять емоціями
За довіру до світової спільноти.
Це не побачення наосліп.
Це рекурсивна екскурсія.
Розкажи мені, хто ти.

© Maryna Tchianova, 2019