Има ли в теб

Петр Пенчев
Всички чувства се зараждат отначало
от някаква искрица между двама.
От болка някаква, която бързо отболява.
Готово щастие под слънцето ни няма.

Любовта ни като птица долетява
и има ли във теб гнездо готово,
тя там яйце за мътене оставя.
Ти само го стопли и тя ще долети отново.

И ще пребъде с теб до края на живота ти.
От теб се иска да не я раняваш.
Със теб ще легне даже във кивота ти,
ако верен до самата смърт и ти останеш.

19.11.2012 г.
894 Б. Алекс.
Петр Пенчев