Магаренца

Петр Пенчев
Две магаренцета сиви
 на моста над река се сбили -
кой кого да изпревари
 и пръв да отнесе товара.

И понеже със инати
 те на всички са познати -
не иска никой да отстъпи.
Излязоха и много тъпи.

От гърба им плъзна се самара
 и в реката падна им товара.
Едно над друго се присмяха,
и към водата също полетяха...

13.11.2012 г.
878 Б. Алекс.
Петр Пенчев