Влюбеният дъжд

Петр Пенчев
Дългокраките дъждовни капки
 отмерват по асфалта на чечьотка такта.
Водата по земята се надува от мехури
 и тишината ражда най-чаровните потпури.

Прегръщат нежните му струи
 гънките под твоята кенарна блуза.
Аз също бързам да целуна
 капките, течащи по намокрената буза.

24.11.2012 г.
906 Б. Алекс.
Петр Пенчев