Кузлар

Рахим Карим
Сў;ир кўздан ёш чи;мас экан,
Ожиз ;аро; йи;ламас экан.
Демак, кўзлар ёш тўкар экан,
Бу оламда кўрганларидан.

;еч ёмонлик кўрмасин кўзлар,
;еч ёвузлик кўрмасин кўзлар.
Хоинликни кўриб ёш тўкар,
Сот;инликдан йи;лайди улар.

Чидолмайди кўзлар виждони,
Но;а;ликка ;араб турмо;;а.
Йи;ламасин десангиз они,
Мажбур этманг хўрлик кўрмо;;а.