Уткэннэн хат

Марат Айбаш
Уткэннэн хат алдым буген,
Ямьле яшьлек языннан.
Яктырып китте гомер кугем,
Хислэр тулы назыннан.

Мэнге онытылмас еллардан,
Хат язгансын уткэннэн.
Чынга ашмас хыяллардан
Арындым шул куптэннэн.

Момкин тугел кире кайту,
Уткэнне сагынсан да.
Сунгэн хислэрне янарту,
Ничеклэр талпынсан да.

Ин якты бер хыял булып,
Яшисен син кунелдэ.
Йорэгемдэ моннар тулып,
Сине котэм буген дэ.

(5.05.2019)