Akar e h bor t az orosz n p? Хотят ли русские войн

Иштван Герег
07.05.2019 г.
 
Akar e h;bor;t az orosz n;p?
 
 
Akar e h;bor;t az orosz n;p?
Suttogja ezt a cs;ndess;g, 
Mez;k ;s r;tek elej;n; 
A ny;rf;k lombja tetej;n. 
Mit katon;k is elmondtak   
Kik ny;rf;k alatt nyugszanak,
;s hallgasd, meg mit fia mond,
Akar e h;bor;t   
Akar e h;bor;t   
Akar e h;bor;t az orosz n;p?
 
 
 
Nem csak a Haz;t v;dt;k ;k
Kiket a hal;l nem k;m;lt,
;s hogy a F;ld;n mindenki,
B;k;sen tudjon aludni.
Aki a harcban ellen;llt,
S az Elba  foly;n ;lelt ;t,
Az ilyen eml;k nem m;lik
Akar e h;bor;t   
Akar e h;bor;t   
Akar e h;bor;t az orosz n;p?
 
Harcolni kell;en tudunk   
De ez most m;s, mit akarunk:
Sorj;ban hulltak katon;k
F;ldre tiporva gabon;t
Az ;desany;k elmondj;k,
S a feles;gek is tudj;k,
;s akkor t;nyleg meg;rtik
Akar e h;bor;t   
Akar e h;bor;t   
Akar e h;bor;t az orosz n;p?
 
Meg;rti ;ket mindenki
Munk;s ;s paraszt odakint
S a Vil;g n;pe meg;rti
Akar e h;bor;t   
Akar e h;bor;t   
Akar e h;bor;t az orosz n;p?
 
 
Перевел с русского на венгерский язык: Иштван Герег (Беллас Степан)