Хамстер

Петр Пенчев
Работил някога магазинер
 любимият ми хамстер
 и от тогава има маниер
 да крие своето канче
 напълнено с добра храна.
Но, пък, днеска за беда
 ще му дойдат скъпи гости.
И като пред строги пости
 вкъщи само леща и фасул.
Размисля в своя вестибюл
 и звънеца щом дочул
 отговорил той намръщен:
 "Няма никой днес във къщи!"

01.01.2013 г.
1008 Б.Алекс.
Петр Пенчев