Tara mea

Красный Рыцарь
Am auzit ca tara mea
Tot dispare undeva.
Malul Nistrului iar creste
Si in apa nu e peste.

Lemnul tot s-a mai scumpit
Caci padurea s-a rarit.
Nu-s livezi si nici gradini,
Mor paduchii pe gaini.

Presedintii se mai schimba,
Si vorbesc nu stiu ce limba.
Dar poporul cum se-nchina,
Toti mai clar vorbesc latina.

In franceza,italiana.
Altii pot vorbi germana.
Stiu chiar un parinte Toma,
Cinta slujba-n Spaniola.

Nu am lemn,ascut toporul.
Este tara,nui poporul.
Plaiul meu e o mandrie,
Ma intorc ca-n ospetie.

Nu stiu ce sa va mai spun.
Caci acum traesc in drum.
Muncesc pentru cei de-acasa,
Ca sa aiba tot pe masa.

La copii cite-o hainuta,
La parinti cite-o punguta.
Fierbe singele un vine,
Latru-n suflet ca un cine.

Tot aud pe undeva
Ca dispare tara mea...