Тукайга

Гульжиган Гайнуллина
26сы. Апрель. Язгы ай.
Бу синен туган конен,
Габдулла Тукай.

Сина бирде бу тормыш
Ятимлек, ачы язмыш –
Барсын тузден син, Тукай!

Мизгелгэ генэ бугай
Тормышнын тэмен-ямен
Булэк итте сина Кырлай.

Купме сабак эле аласы...
Алда котте сине, Тукай,
Ямьле Казан каласы!

Йорэгеннэн озелеп
Кулыннан тама юллар –
Терелэ язлар, кышлар...

Кэжэ сакал селкетэ,
Су анасы каракны оркетэ:
Баланы яхшыга ойрэтэ...

Куз алдымнан китми эле
Синен самими Шурэле...
Нигэдер ул мина сойкемле.

Син, Тукай, олы эдип
Белэ моны Мэшрик, Мэгъриб!
Сокланам мин сина, Тукай!