Завв д-5

Хохол Хохотович
У костюмі - гарнім, статнім,
Що тримає жир у формі,
При годиннику - з зарплати
Купленім під уніформу.
Він іде - з автомашини -
До найближчих дверних ручок,
У найближчій перспективі
Тільки заздрість невезучих.

Уже дивляться зі щілей,
Підглядають з-за кутків,
Але графік надто щільний,
Щоби кинуть кілька слів.
Всім завидно, кому видно,
І не видно - теж неспокій,
Рот роздзявлений огидно,
І відкриті слиностоки.

Прибиральниця - без швабри,
Секретарка - із грудьми,
Інтригуюче і звабливо -
Тарахтять у такт кістьми.
Всі - занадто показово
Усміхаються привітно -
Не пускаючи назовні
Заздрість до замглавивідділу.

В нього - шанси й перспективи,
Рівно складені у теці,
І підтримка в колективі
Й родичів із міністерства.
Не життя - а злітна смуга
Для карєрного зростання.
Тільки заздрість горло туго
Як краваткою, стискає.