Каштани цвiтуть

Клавдия Дмитрив
Каштани цвітуть у столиці давно,
Хоч дощ  й дощовая негода,
Мов стали свічки на зелене рядно-
Така у каштанів вже врода.

Каштани цвітуть білим цвітом у нас,
Де-інде – з рожевим відтінком.
Цвітіння прийшов до них уже час,
І земля, як встелилась барвінком.

Каштани цвітуть, немов білі свічки,
Неначе Різдво, а не травень.
Кожну свічку вкрашають дрібні квіточки,
А вигляд бо ж зверху, мов плавень.

Каштани цвітуть, тішать око вони,
На них заглядаються люди.
Від дощів зеленіють широкі лани.
Каштани стрічаються всюди.

Каштани цвітуть в кожнім році лиш раз,
Красу нам дарують казкову.
Цвітіння дерев цих нас тішить щораз:
І вдень, і в пору світанкову.

11.05.2019 р.