Розпрягайте, хлопцi, коней... укр. народна пiсня

Лариса Геращенко
Розпрягайте, хлопці коней
та лягайте спочивать,
 а я піду в сад зелений,
в сад криниченьку копать.

Копав, копав криниченьку
у вишневому саду…
Чи не вийде дівчинонька
рано-вранці по воду?

Вийшла, вийшла дівчинонька
в сад вишневий воду брать,
а за нею козаченько
веде коня напувать.

Просив, просив відеречка –
вона йому не дала,
дарив, дарив з руки перстень –
вона його не взяла.

Знаю, знаю, дівчинонько,
чим я тебе розгнівив:
що я вчора ізвечора
із другою говорив.

Вона ростом невеличка
ще й літами молода.
Руса коса до пояса,
в косі стрічка голуба.

(Травень, 2019р)