Рог дымгае мае русыл ндзаевы

Татьяна Плити
Рог дымгае мае русыл ндзаевы,
Уалдзаеджы улаефт.
Бур маей ацы хъарм аехсаевы
Разынди аеххаест.

Хуры тынтае заеххмае рвиты,
Рбарухс кодта фаез.
Сау арв йе'рттывдаей ныирд и
Сурсурсид и баерз.

Нкъардаей дымгаейы хъаебысы
Наедзургае  лаеууын.
аемае раздаер бонтае мысгае,
Стъалытаем каесын.

Дымгае та мае русыл ндзаевы,
Бамбаерста мае рис-
Цыма райсынмае фаехъавы
Ме'нкъарды аембис.