Тим, хто пада з ст ни за мотивами Л. Керролла

Марина Чиянова
Тим, хто падає зі стіни за мотивами Л. Керролла

Eng/ To those who fall from ladders and grace


Кажуть, не буває незамінних,
Кажуть, ми усі – лиш голограма,
Але є знання, що йдуть крізь стіни,
Крізь роки лишаючись із нами.

Кажуть, будуть виміри свободи
Все ж нові, а пам’ять не потрібна,
Але я згадаю темні сходи
І безликість степового вітру.

Мов склодуви, ми – майстри абстракцій,
Але я не вірю в випадковість,
Настає час тихої розплати
За слова, за штучну дріб’язковість.

І за те, що вимір територій
І збереження всіх манускриптів –
Не єдиний вхід у цей лекторій
Серед польових таємних квітів.

Зникнути, забути, розчинитись,
Стати тінню тіні чи світити –
Кожен робить вибір, чи ділитись
Наслідками бою та освіти.

15.05.2019