169. Благання Книги рекордив Гиннеса. Богосвятська

Анатолий Филимонихин
(пародія)

     ...зародки
     Ще ненародженних віршів.
     Плекаю надію, що вони
     З'являться на світ живими...
          Софія Богосвятська "Маю дарунок
          від березня..." ("ОДВІЧНЕ КОЛО":
          поезия. — Київ: Задруга, 2018).
 .

"Шановні поети!
Чи добре "світлу"... без "тіні"?!..
Якщо народите мертвий вірш
(такого ще не було в світі!!!),
не знищуйте,
не закопуйте це диво див!
Негайно надійшліть його нам:
ми дамо йому... вічне життя!
А вам — шалені визнання
і... гонорар!"

________________
 Оригінал:
Маю дарунок від березня —
Пучок сонячних промінців.
Сплітаю із них золоту закладку.
Трепетно кладу її в чорновик,
В якому дрімають зародки
Ще ненароджених віршів.
Плекаю надію, що вони
З'являться на світ живими
І будуть випромінювати
Світло.