Зола?

Ева Сокол 2
Хто я на цій Землі,
всесвіту крихті малій?
Світлу слуга? Імлі?
Радість несу? Жалі?

Чом я прийшла сюди,
де сам Господь ходив?
Щастя дитя? Біди?
Хто наказав : "Іди!"?

Відповідь - тиші дзвін...
Що народилось - тлін...
Знову життя на кін...
Довгий перелік цін...

В мЕне хоч хтось спитав,
як мені доля та?
Срібних монет? Хреста?
Зкусані в кров вуста.

Світла б фотон, тепла,-
хай би, як всі жила!..
Ні? Я лише зола?
Нащо ж душа волА?