Не б йтеся сказати правду

Клавдия Дмитрив
Не бійтеся сказати правду
Людині,в очі дивлячись,
Бо хтось за це  й життя віддав  би…
Кажіть ,цього не  боячись.

Не всі  захочуть її чути,
Для кого правда  -  це  удар.
Собою ви повинні  бути,
Ви   - правдолюб ,  а не  бунтар.

Хтось правди просто  же  боїться,
Й  брехня для когось ,як  бальзам.
В  брехні  душа  чиясь гноїться,
Й душа з  суцільних  гнійних плям.

Краще гірку сказати правду ,
Ніж лить солодкую  брехню,
Хто слухає , впізнати мав  би,
Не дивлячись на  парвеню.

Не бійтеся сказати правду -
Колись  подякують за  це.
Хоч вас  тоді  від  себе гнав  би
За те правдивеє слівце.

Не  бійтеся сказати правду,
Дивіться  в очі   і кажіть,
Бо якщо кожен правду знав  би,
Було б на світі  легше  жить.

15.05.2019 р.