Два потяги зустрiчним курсом

Дмитрий Дробин
Два потяги зустрічним курсом
Застигли на зупинці Україна.
Один з українським ресурсом,
А інший повний був русинів.
В одному проїжджала “Мова”,
А інший віз один “Язык”.
Один, що вирушив зі Львову,
З Донбасу другий втік.
І потяги не довго простояли.
Політики їх знову розвели:
Обидва навпаки тікали,
Бо спільну Мову відшукати не змогли.
Язык негосударственный для русских.
Его теперь преследует закон.
Страну рабов разделят так искусно,
Что будут в “Языке” искать врагов.
А ті що, про свідомість нам кричали,
Навікі втратять власну “Мову”.
І в Польщі та Румунії ночами
Чужої понавчаються чудово.
Краіну розриваємо шматками.
Три сорти українців поміж нас:
То западенці, українці, росияни –
Спливає проживання разом час…

18.05.2019 Дмитро Дробін