Душа

Анастасия Тенжала
Вона відрощувала крила
Легкі, тендітні, сніжно-білі,
Ходила боса поміж лілій,
І ніжним поглядом світила.

У такт зворушливих мелодій,
Плавучим кроком, мов княгиня
Вона злітала в небо синє...
Аж поки...

Зненацька люди зубожілі,
Що повні осуду і цвілі
Зірвали квіти!
            З білих лілій
Зостались мертві пелюстки.
Тепер троянди, колючки...

Та навіть їх знести несила.
Вона просила, так просила.
Тепер зомліла, вже не жила...

Вже не відрощувала крила...