Пiсня любовi

Любовь Дуля Шевчик
Коринтян 13;1-8
Як  мовами людськими говорю,
І ангельські мені також під силу,
Любов'ю все ж до ближніх не горю -
Я бубон, мідь , що бряцає не в міру .

Якщо дари пророцтва маю я,
Всі таємниці досконало знаю,
І віра гори зміщує моя -
Але любові все ж таки немаю,

То я ніщо! Хоч все майно роздам,
Чи тіло дам на спалення для Бога,
Та як любові у мені нема -
Нема ніякої користі  з того.   

Любов, що довготерпить,  лиш така
Що лагідна, не заздрить, не гордива,
Не чваниться, та свого не шука,
Поводить себе чемно , не гнівлива.

На зло не проривається вона,
Також неправді зовсім не радіє!
А правдою втішається сповна -
Терпіння має, віру і надію!

Пророцтва змовкнуть, зникне безліч мов,
Знання мине  , зруйнуються всі  плани,
А та, що покриває все  любов,
Ніколи, ні на мить   не перестане.
~ДЛВ~