Котъ многоногъ и народъ многъ

Дмитрий Певко
Посвящаю любимому коту Бонифацию.

Иде котъ многоногъ,
и по немъ идяше народъ двуногъ,
и ста посреде нихъ
котъ многоногъ
и виде народъ многъ.
и глагола имъ
неизреченны глаголы:
фъръ фъръ фъръ
мъръ мъръ мъръ
моуръ мои даю вамъ.
возрадовашеся же народъ многъ
видя яко благъ
котъ многоногъ
яко видяху мнози
яко поистине красни суть его нози
благовествующаго моуръ.