Николаю Чудотворцу помолимся

Лора Татаурова
Из Цикла "Православный праздники и даты"               

Самый почитаемый Святой - Творец Чудес и Веры,
И в жизни некогда земной,он свято в Бога верил!

Прошёл сквозь муки и гонения,сквозь годы заточения,
И не отрёкся от Христа, не предал веру на забвение!

Он как Христос,что на кресте за палачей молился,               
И в скорби час,он многих спас и сам не озлобился!

Епископом он стал большим,заботился о людях веры,
И бедняков не обижал, и многих спас от смерти...

И времени переступив черту, обрёл Святое дарование,
Пред Господом просить за тех,понесших разочарование!

Он дух крепит и веру в то,что Крест нести свой надо,
Творит Молитвой Чудеса,убрав с пути грехов преграды!

Сегодня День Твой Николай, Угодниче, Чудес ТворЕц!               
Идём с надеждою мы в Храм, сними оковы нам с сердец!               

             Молитва Николаю Чудотворцу

О, Пресветлый и Пречудный Отче Николае, утешение всех скорбящих, нынешнее наше прими приношение, и от геенны избавитися нам Господа умоли, богоприятным твоим ходатайством, да с тобою Воспеваем: Аллилуйа, Аллилуйа, Аллилуйа, Аллилуйа!

Возбранный Чудотворче и изрядный Угодниче Христов Отче Николае! Миру всему источая многоценное милости миро и неисчерпаемое чудес море, крепости духовные уставляеши, и я восхваляю тя любовию, преблаженне Святителю Николае: Ты же яко имея дерзновение ко Господу, от всяких мя бед освободи, да зову Ти: Радуйся, Николае, Великий Чудотворче, радуйся, Николае, Великий Чудотворче, радуйся, Николае, Великий Чудотворче!               


                Очень сильная Молитва

О всеблагий отче Николае, пастырю и учителю, всех верою притекающих к твоему заступлению и теплою молитвою тебе призывающих! Скоро потщися, и избави Христово стадо от волков губящих е; и всяку страну христианскую огради и сохрани святыми твоими молитвами от мирскаго мятежа, труса, нашествия иноплеменников и междоусобныя брани, от глада, потопа, огня, меча и внезапныя смерти. И якоже помиловал еси триех мужей в темнице седящих, и избавил еси их царева гнева и посечения мечнаго, тако помилуй и мене,-*хумом, словом и делом во тме грехов суща, и избави мя гнева Божия и вечныя казни, яко да твоим ходатайством и помощию, Своим же милосердием и благодатию, Христос Бог тихое и безгрешное житие даст ми пожити в веце сем, и избавит мя шуияго стояния, сподобит же деснаго со всеми святыми во веки веков. Аминь.