Анiруш

Марина Чиянова
Не зрушити з місця,
І тиша, як постріл.
Мені б стати Вами,
Але це непросто.

Це значить пройти весь Ваш шлях:
крізь горища, крізь світло,
крізь бруд, електричні замки та магніти,
крізь те, що навколо будують недбало,
крізь крики забутого кимось Тантала.

Крізь всі ці кордони,
крізь кошти,
крізь долі,
крізь аеропорти,
брехню і неволю.

Крізь те, що вважаємо ми іронічним,
а саме:

завали книжок на горищах.

Я входжу у Ваш захаращений мозок,
До нейросистеми -
як сповідь, як позов,
як рима жорстка,
як негласні погрози,
як весь Ваш вогонь,
як нескореність, напад,
як вир папірців у знедолених стосах.

Ви - гра, у якій вже немає суб'єкту,
Ви - Наска печери і toga praetexta.
Я бачу в Вас тільки покажчик з книжками,
А Ви в мені - спалахи відеокамер.