Гимн нью-йоркскому сантехнику - укр

Анатолий Секретарев
Від навали великого міста людині сховатись
можна і у ньому самому. Але для цього
треба, живучи в мегаполісі, завзято займатись
чимось, що має відношення до людства усього.
Скажімо, ремонтом сантехніки. До речі, якщо зібрати
геть усю сантехніку світу химерною купою в місці одному,
вона вкриє навіть карколомний Нью-Йорк. І це треба знати,
щоб збагнути, чому так спокійно-впевнено між хмарочосів додому
крокує нью-йоркський сантехнік. - Бо друге важливіше, ніж перше.
Ось чому ці мегаліти, вируюча метушня, гамір йому по барабану.
Він йде собі і міркує - чом цей клятий клапан тиску не держе?
І якщо втямить, - як Архімед, впаде в радісну еврікову нірвану.

23-25.05.2019

Цей досить кострубатий вірш - здобуток концертної мандрівки у гомінкий мегакалейдоскопічний Київ, в якому завжди нелегко знайти своє місце моїй містечковій натурі.

Подстрочник и перевод комментария.

От натиска большого города человек спрятаться
может и в нем самом. Но для этого
нужно, живя в мегаполисе, увлеченно заниматься
тем, что имеет отношение ко всему человечеству.
Например, ремонтом сантехники. Кстати, если собрать
всю сантехнику мира причудливой кучей в одном месте,
она укроет даже столпотворный Нью-Йорк. И это нужно знать,
чтобы уразуметь, почему так спокойно-уверенно меж небоскребов домой
шагает нью-йоркский сантехник. - Потому, что второе важней, чем первое.
Именно поэтому эти мегалиты, бурлящая суета, гам ему по барабану.
Он идет себе и разышляет - почему этот проклятый клапан давления не держит?
И если догадается, - как Архимед, впадет в радостную эвриковую нирвану.

Это весьма угловатый вирш - плод концертной поездки в шумный мегакалейдоскопический Киев, в котором всегда нелегко найти свое место моей местечковой натуре.