Добрий Пастир

Любовь Дуля Шевчик
Вже надворі помітно стемніло,
Прохолодний подув вітерець...
А у Пастиря руки тремтіли:
Всіх не міг долічитись овець...

Рахував, коли йшли  до кошари,
Ні...  одної таки не було,
Тож, лишивши у стайні отару,
Знов подався Пастух за село.

Як шукав, уже й зовсім смеркалось,
 В сивих хмарах десь  грім гуркотів...
Та не знав, що з овечкою сталось?
Йти ж без неї назад   не хотів.

Що ж її повело в небезпеку,
І чого бракувало вівці?
Раптом... Стогін  почувся здалека,
Де вона? У кущах, на ріці?

Знов прислухався ... ось вона в прірві!
Обережно овечку дістав,
І хоч Пастир втомився надмірно -
Шлях додому щасливим долав.

В скронях гупало й серце  боліло,
Руки й ноги в тернину подер,
Та вуста раз у раз шепотіли:
На руках вже овечка тепер.

Так і нас відшукав Добрий Пастир,
В світі темряви зла і гріха,
Тож підемо  за Ним, щоб не впасти,
Й чути голос завжди Пастуха.
~ДЛВ~