цугом

Цветков Александр
...сумом, сумом, сивим сумом
вітер хмар не розжене,
хлібом, пугою до плуга
не запряжете мене.
Не бува синів без неньки,
як покути без вини.
Тягнуть, тягнуть козаченьки
по землі свої човни,
гуртом цугом, цугом, цугом -
вже позаду мілина.
Хай почує лях за Бугом
як шабелька заспіва...