ИГРА

Величка Петрова
ИГРА

Хубаво говориш!
Но чета
Ирония във веждите извити.
Интригата играе.
Не греша.
В мрежата таи се
на очите.

Гледат ме.
И сладко ме тешат,
думите,
що мислиш си, че искам.
Дали разчиташ
да ме заглушат?
 
Гледам те.
Но...
не те притискам.

Зная те отдавна вече аз.
Играта ти е
остроумна,
ярка.
И интригата е в ход.
Но сее мраз...
И не е!
Не е по моя мярка.

Хубаво говориш…
Но чета
леката ирония в очите,
интригата
омрежила света
сладко се присмива
на душите.
26.05.2019г.