***

Мила Неман
SZTUCZNE s;owa poP;yn;;y
przez powietrze pod napi;ciem,
sztuczny U;miech strzela niemo
w k;Ciku stOj;cym zdj;ciem.
CO zostanie po tym wszystkim? 
JAKI; b;l i wi;cej CZASu.
WYJ;tkowo boli g;owa,
bo wci;; my;li, co za paseM:
UJ;; szereG w kt;rych
ktO; b;dZie wSZAk 25-m;
Fakt, ;e to kolejnY cios;
ch;; BY; Znowu pozA pr;dem;
INSpiracja kT;rej brAk,
by poLOWA; NA swe szcz;;cie;
bia;a muszka, CZarnY frak
lecz bez sukni i zaM;;cia.

UMIE;ci;am taki tekst,
by przypomnie; jedn; pRAwd;:
"graJ;C w ;Ycie Muszisz mie;
zero serca i odwagi".

29.V.2019