Непонятна си любов! - Непонятная любовь!

Мария Шандуркова
***
Непонятна си любов!
Как в сърцата ти проникваш?
Как през зимата цъфтиш?
Как познаваш кой те вика
сред милионите звезди?

Що за цвете си любов?
Вечно искаш да цъфтиш -
лете, пролет, в студ и есен
се разнася твойта песен...
А през зимата самотна
ти си неоткъснат плод,
сам останал на дървото -
без листа, оголено, само...

Мария Шандуркова

Фото из Нета