***

Владик Батманов
                Э.Н.

Атайбуруз «эхь» лагьайтlа,
Килиг,руш, вун пашман жеда.
На заз рикlе чка гайтlа,
Зи утагъ ваз ватан жеда.

Атlай жаваб гуз рахкура
Кlан яз атай гьар са илчи.
Акъваздалди рикlер хура
Маса тагун к1анивал чи.

Вил ала ви хайи йикъал,
Кутадайвал къизил закlал.