Жар Т

Ольга Маро
Хоп - яскравае ў зялёны,
Кожнай шчочцы - па раллі!
Бач: англійскія газоны
Дзьмухаўцамі зацвілі.

Беларускія салоўкі
З гучнай песняю жывой -
Нібы бурбалкі, галоўкі
Паўзляталі над травой.

Не лінялы, без апёкаў,
Запаветам праайца
Ацалее ў сухаспёку
Моцны корань дзьмухаўца.

Пераможа дзікім полем
Перасушаны газон,
Сыпануўшы буйнай солі
Праз англійскі парасон.

Хай касілі ў ператрусах,
Хай палілі ды мялі!
Дзьмухаўцамі беларусы
Прарастаюць з-пад зямлі.


Упрыгожыла карцінаю Шагала, няхай яму шанцуе на тым свеце.