Не сiнiчак лавiць!

Станислав Шастак
Дай  нам, Божа, дажыць
І рашыцца калі
Не сінічак лавіць,
Як ляцяць жураўлі!

Яны ў небе - няхай!
Бог дасць крылы i нам
А ты вер, не ўздыхай,
Зловім разам і там!

Жураўля ці аж двух,
Можа, клін жураўліны!
І пра нас пройдзе слух,
Што мы ў свеце адзіны!

Хто ўясніў спакваля,
Даўшы волю сініцы,
Зловіш ты жураўля,
Што другім i не сніцца!