усмiхнись, козаче

Галина Би-Локур
Переживеш ти втрату зірки,
що впала в ніч у скошену траву;
та й та печаль, зі смаком гірким,
рядками впишиться у сонячну канву.

Усміхнись, козаче, ніч не плаче-
коли вона втомилася від кривд,
бо сердце в неї, як і в тебе ще гаряче,
хоч інколи від холоду тремтить.

Поглянь на інші зорі, що горять,
в безмежнім сонячнім просторі;
десь там горить нова твоя зоря,
ти, очі підніми і подивись вгору.